Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies >
Zamknij
 
Użytkownik
« powrótUżytkownik: madalenadelamur
Status w klubie:
dobra rada
w Klubie od W klubie od: 05-01-2012
w Klubie od Zalogowany w ciągu ostatnich 30 dni: 0 razy
Wyświetlane 1-7, z 7
10
0
 Użytkownik: madalenadelamur     Data dodania: 05-01-2012
 Kategoria: Tradycje
Tradycyjne polskie danie pochodzące z rejonu Warmii i Mazur. SKŁADNIKI: 500 g ziemniaków 1 cebula 50 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ...
10
0
 Użytkownik: madalenadelamur     Data dodania: 05-01-2012
 Kategoria: Tradycje
Piernik należy do najstarszych ciast. Wywodzi się z tzw. miodowników wielkich – wielkich bochnów chleba robionych na miodzie. Pochodzi z XII-wiecznej Bazylei i ...
9
0
 Użytkownik: madalenadelamur     Data dodania: 05-01-2012
 Kategoria: Tradycje
Mazurzy słynęli z zamiłowania do napojów alkoholowych. Spożycie napojów alkoholowych wiązało się oczywiście z tutejszym surowym klimatem i solidną obfitą kuchnią. ...
8
0
 Użytkownik: madalenadelamur     Data dodania: 05-01-2012
 Kategoria: Tradycje
"Klopsiki królewieckie" zupa "muza" a przede wszystkim ryby przyrządzone na setki sposobów to dania które królowały na stołach dawnych mieszkańców Prus ...
7
0
 Użytkownik: madalenadelamur     Data dodania: 05-01-2012
 Kategoria: Tradycje
Tradycja wypieku sękacza sięga prastarych czasów. Istnieje dużo legend opowieści i historii związanych z tym specyficznym ciastem. Jedna z wielu historii głosi że ...
3
0
 Użytkownik: madalenadelamur     Data dodania: 05-01-2012
 Kategoria: Tradycje
Tradycja sporządzania alkoholowego napoju którego głównym składnikiem był miód i spirytus sięga na ziemiach zwanymi dziś Warmią i Mazurami kilku stuleci. Mazurzy zawsze ...
2
0
 Użytkownik: madalenadelamur     Data dodania: 05-01-2012
 Kategoria: Tradycje
Przepis na te pierogi wywodzi się z kuchni mazurskiej. Składniki farsz: - 200 g kaszy gryczanej - 150 g boczku wędzonego - 250 g cebuli - 2 jajka ugotowane na twardo - ...
Zapraszamy do Klubu
Wspólnie przywracamy wspomnienia pięknych tradycji, polskich przysłów i praktycznych domowych porad. Wygrywaj nagrody i baw się z nami w Klubie Babuni.
kb Masz konto? Zaloguj się
fb Zaloguj się przez FB
klub
klub
klub
 
Lista kategorii porad Lista kategorii tradycji Lista kategorii przysłowii Społeczność Aktualności O Klubie