Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies >
Zamknij
 
Porady
« powrót

Porady z kategorii: "Przetwory"

Ilość wpisów: 16
Wyświetlane 1-10, z 16
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 09-09-2016
Pasteryzacja to proces niszczenia drobnoustrojów które mogły trafić do słoików podczas mycia bądź przekładania przetworów. W trakcie pasteryzacji wieczko słoików ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Morele myjemy kroimy na pół i drylujemy. Tak przygotowane owoce wrzucamy do garnka i gotujemy na średnim ogniu przez ok 5 minut. Następnie dosypujemy cukier sok z ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Porzeczki myjemy i obieramy. Następnie wrzucamy do garnka i smażymy przez 15 minut do puszczenia soku ciągle mieszając. Następnie dodajemy cukier i trzymamy na ogniu ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Pigwę myjemy obieramy kroimy na mniejsze kawałki oraz wycinamy gniazda nasienne z pestkami. Następnie pigwę ścieramy na tarce. Powstały mus wrzucamy do garnka gotując 10 ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Wiśnie myjemy obieramy z ogonków i drylujemy. Następnie wypełniamy nimi ⅔ wysokości litrowego słoika. W zależności od słodkości samych wiśni i naszych preferencji ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Porzeczki najpierw należy obrać i opłukać. Wrzucić do garnka razem z cukrem. Zawartość garnka podgrzewamy na średnim ogniu co jakiś czas mieszając. Doprowadzamy ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Owoce należy obrać i wrzucić do garnka następnie wlać wodę dosypać cukier i gotować przez 5 minut. Następnie odstawiamy garnek i po ostygnięciu znowu wszystko gotujemy. ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Morele kroimy na pół myjemy usuwamy pestki i układamy skórką w dół na blaszce wyłożonej papierem. Ustawiamy w piekarniku termoobieg i opiekamy owoce w temperaturze 60 ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Śliwki myjemy usuwamy pestki kroimy na pół i moczymy w gorącej wodzie z sodą oczyszczoną usunie to biały nalot znajdujący się na śliwkach. Następnie owoce wykładamy na ...
0
0
 Użytkownik: 3xw     Data dodania: 08-09-2016
Truskawki myjemy usuwamy ogonki szypułki i zasypujemy ok. 150 g cukru. Taką miksturę zostawiamy w lodówce na całą noc by truskawki puściły sok. Truskawki przesypujemy do ...
Zapraszamy do Klubu
Wspólnie przywracamy wspomnienia pięknych tradycji, polskich przysłów i praktycznych domowych porad. Wygrywaj nagrody i baw się z nami w Klubie Babuni.
kb Masz konto? Zaloguj się
fb Zaloguj się przez FB
klub
klub
klub
 
Lista kategorii porad Lista kategorii tradycji Lista kategorii przysłowii Społeczność Aktualności O Klubie