Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies >
Zamknij
 
Porada sprawdzona przez Babunie!
Porady: Żywność
« powrót

Jak ubić sztywną pianę z białek?

4
Lubię
 
0
Dodane przez: agnieszkaf
Data dodania: 13.01.2010
Ilość odsłon: 2572
Niezbędne przedmioty
  • białka
  • sól
  • cytryna
Porada
Potrzebne są do tego zarówno suche naczynia, jak i suche narzędzia. Przed rozpoczęciem ubijania warto dodać odrobinę soli. Jeśli tego nie zrobicie i piana nie będzie chciała się ubić, dodajcie w trakcie kilka kropli soku z cytryny.
Powiązane frazy i słowa
zgłoś do moderacji
poleć na Facebook
Komentarze
  Użytkownik: KropelkaDeszczu
Dodano: 2013-10-03 16:13:14
A cukru nie mozna dodac? Chcialam zapytac czy tutaj nie ma prywatnych wiadomosci?
  Użytkownik: gosia1916
Dodano: 2011-05-13 00:39:49
Popieram aby dodac szczypte soli, napewno sie ubije na sztywno
dodaj komentarz
Zobacz podobne wpisy
Rozgotowane owoce w kompocie
Ocena:   2     0
  Kategoria: Żywność
  Użytkownik: Stenka
Panierka do mięsa
Ocena:   8     0
  Kategoria: Żywność
  Użytkownik: 554477
Ziemniaki
Ocena:   4     0
  Kategoria: Żywność
  Użytkownik: 554477
Aby nie zwarzyć śmietany
Ocena:   6     0
  Kategoria: Żywność
  Użytkownik: BasiaJ
Zapraszamy do Klubu
Wspólnie przywracamy wspomnienia pięknych tradycji, polskich przysłów i praktycznych domowych porad. Wygrywaj nagrody i baw się z nami w Klubie Babuni.
kb Masz konto? Zaloguj się
fb Zaloguj się przez FB
klub
klub
klub
 
Lista kategorii porad Lista kategorii tradycji Lista kategorii przysłowii Społeczność Aktualności O Klubie