Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies >
Zamknij
 
Porady: Przetwory
« powrót

Sok z czarnej porzeczki

0
Lubię
 
0
Dodane przez: 3xw
Data dodania: 08.09.2016
Ilość odsłon: 190
Niezbędne przedmioty
    • 2 kg czarnych porzeczek
    • 1
    • 5 kg cukru
Porada
Porzeczki myjemy i obieramy. Następnie wrzucamy do garnka i smażymy przez 15 minut do puszczenia soku, ciągle mieszając. Następnie dodajemy cukier i trzymamy na ogniu przez następne 20 minut. Zawartość garnka przelewamy przez sitko, owoce mocno wyciskamy. Uzyskany sok przelewamy do słoiczków i butelek, a z owoców możemy np. upiec pyszne ciasto. Słoiki z sokiem pasteryzujemy przez ok. 20 minut.
Zdjęcia
zgłoś do moderacji
poleć na Facebook
Komentarze
Ta porada nie została jeszcze skomentowana.
dodaj komentarz
Zobacz podobne wpisy
Zdrowy czerwony sok malinowo-porzeczkowy
Ocena:   0     0
  Kategoria: Przetwory
  Użytkownik: 3xw
Kompot Gruszkowy
Ocena:   0     0
  Kategoria: Przetwory
  Użytkownik: 3xw
Syrop malinowy
Ocena:   0     0
  Kategoria: Przetwory
  Użytkownik: 3xw
Marmolada wiśniowa
Ocena:   0     0
  Kategoria: Przetwory
  Użytkownik: 3xw
Zapraszamy do Klubu
Wspólnie przywracamy wspomnienia pięknych tradycji, polskich przysłów i praktycznych domowych porad. Wygrywaj nagrody i baw się z nami w Klubie Babuni.
kb Masz konto? Zaloguj się
fb Zaloguj się przez FB
klub
klub
klub
 
Lista kategorii porad Lista kategorii tradycji Lista kategorii przysłowii Społeczność Aktualności O Klubie