Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies >
Zamknij
 
Porady: Przetwory
« powrót

Przecier z pigwy

0
Lubię
 
0
Dodane przez: 3xw
Data dodania: 08.09.2016
Ilość odsłon: 213
Niezbędne przedmioty
    • 1 kg pigwy
    • 0
    • 5 kg cukru
Porada
Pigwę myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki oraz wycinamy gniazda nasienne z pestkami. Następnie pigwę ścieramy na tarce. Powstały mus wrzucamy do garnka gotując 10 minut, następnie zasypujemy cukrem i trzymamy na ogniu jeszcze ok 5 minut. Tak przygotowany, gorący przecier rozlewamy do słoików i pasteryzujemy ok 15 minut.
Zdjęcia
zgłoś do moderacji
poleć na Facebook
Komentarze
Ta porada nie została jeszcze skomentowana.
dodaj komentarz
Zobacz podobne wpisy
Syrop malinowy
Ocena:   0     0
  Kategoria: Przetwory
  Użytkownik: 3xw
Sok z czarnej porzeczki
Ocena:   0     0
  Kategoria: Przetwory
  Użytkownik: 3xw
Powidła śliwkowe
Ocena:   0     0
  Kategoria: Przetwory
  Użytkownik: 3xw
Suszone morele
Ocena:   0     0
  Kategoria: Przetwory
  Użytkownik: 3xw
Zapraszamy do Klubu
Wspólnie przywracamy wspomnienia pięknych tradycji, polskich przysłów i praktycznych domowych porad. Wygrywaj nagrody i baw się z nami w Klubie Babuni.
kb Masz konto? Zaloguj się
fb Zaloguj się przez FB
klub
klub
klub
 
Lista kategorii porad Lista kategorii tradycji Lista kategorii przysłowii Społeczność Aktualności O Klubie