Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz sie więcej na temat polityki cookies >
Zamknij
 
Porady: Przetwory
« powrót

Kompot Gruszkowy

0
Lubię
 
0
Dodane przez: 3xw
Data dodania: 08.09.2016
Ilość odsłon: 178
Niezbędne przedmioty
    • 1 kg gruszek
    • 1 l wody
    • 100 g - 120 g łyżki cukru
    • 1 cytryna
    Porada
    Wodę z cukrem i sokiem z cytryny gotujemy oraz mieszamy. Do wrzątku dorzucamy pokrojone w ćwiartki gruszki z usuniętymi gniazdami, a następnie gotujemy przez 15 minut do miękkości owoców. Tak przygotowany kompot rozlewamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut.
    Zdjęcia
    zgłoś do moderacji
    poleć na Facebook
    Komentarze
    Ta porada nie została jeszcze skomentowana.
    dodaj komentarz
    Zobacz podobne wpisy
    Kompot wiśniowy w litrowych słoikach
    Ocena:   0     0
      Kategoria: Przetwory
      Użytkownik: 3xw
    Aromatyczne gruszki w zalewie
    Ocena:   0     0
      Kategoria: Przetwory
      Użytkownik: 3xw
    Dżem morelowy
    Ocena:   0     0
      Kategoria: Przetwory
      Użytkownik: 3xw
    Suszone morele
    Ocena:   0     0
      Kategoria: Przetwory
      Użytkownik: 3xw
    Zapraszamy do Klubu
    Wspólnie przywracamy wspomnienia pięknych tradycji, polskich przysłów i praktycznych domowych porad. Wygrywaj nagrody i baw się z nami w Klubie Babuni.
    kb Masz konto? Zaloguj się
    fb Zaloguj się przez FB
    klub
    klub
    klub
     
    Lista kategorii porad Lista kategorii tradycji Lista kategorii przysłowii Społeczność Aktualności O Klubie